Blykallas planerade kärnkraftsanläggning

Nytt samarbete mellan Blykalla och Swerim

13 november, 2023

Vi är glada att meddela att Blykalla och Swerim har inlett ett nytt forskningssamarbete. Blykalla är ett svenskt deeptechföretag som utvecklar och bygger små modulära blykylda reaktorer för att leverera nästa generations ren energi. Swerim är ett metallforskningsinstitut som bedriver industrirelaterad forskning och utveckling kring metaller och deras väg från råmaterial till färdig produkt. 

– Hållbarhet- och miljöfrågor är i fokus för Blykalla. Eftersom vi jobbar för framtidens fossilfria energilösningar ser vi många synergier med arbetet som Swerim gör, och vi ser fram emot att jobba tillsammans med dem, säger Arnaud Bucci, Head of Sourcing på Blykalla.

– Det är spännande för oss att jobba tätare med Blykalla. Swerim är till för att stötta företag i forsknings- och utvecklingsprojekt som ligger i linje med deras kort- och långsiktiga strategiska utveckling. Vi ser fram emot att kunna vara en forskningspartner för Blykalla i hållbarhet, miljö och materialfrågor, säger Irma Heikkilä, specialist inom pulvermaterial och additiv tillverkning vid Swerim.

Bild: Blykallas planerade kärnkraftsanläggning.

Kontakt

  • Arnaud Bucci, Head of Sourcing på Blykalla, arnaud.bucci [at] blykalla.com
  • Irma Heikkilä, specialist inom pulvermaterial och additiv tillverkning, irma.heikkila [at] swerim.se