Tom Eriksson, SMT

Partnerskap med Sandvik Materials Technology!

3 november, 2020

Swerim har ingått ett partnerskap med Sandvik Materials Technology (SMT), som är en världsledande tillverkare av avancerade rostfria stål och speciallegeringar. SMT:s produkter används i de mest krävande industritillämpningarna och inkluderar produktformer som rör, stång, bandstål samt produkter för industriell värmning.

Partnerskapet syftar till ett långsiktigt samarbete där SMT får ta del av Swerims spetskompetens inom materialegenskaper, avancerad strukturanalys, provning och modellering - samtidigt som Swerim ges möjlighet att ytterligare bygga kompetens inom dessa områden.

”Vi har en lång tradition av samverkan med Swerim och ser partnerskapet som en möjlighet att fördjupa samarbetet inom områden som är viktiga för SMT. Forskning och innovation är centralt inom SMT och vi ser fram emot ett långsiktigt och givande samarbete, säger Tom Eriksson, VP Strategisk forskning vid SMT.

”Vi är glada över att ha fått det här förtroendet och ser fram emot ett ännu närmare samarbete med SMT, säger Sten Wessman, forskningsledare inom rostfria stål vid Swerim”.