Pontus Sjöberg
Pontus Sjöberg är utsedd till ny vd för Swerim

Pontus Sjöberg ny vd för Swerim

13 november, 2018

Styrelsen i Swerim AB har utsett Pontus Sjöberg till ny vd för forskningsinstitutet Swerim. Pontus tillträder vd-befattningen den 1 februari 2019 och efterträder då Göran Carlsson som varit tillförordnad vd.

− Jag är både glad och stolt över att få hälsa Pontus välkommen som vd för Swerim. Han har lång erfarenhet från akademin och stålindustrin, både nationellt och internationellt. Pontus är en mycket erfaren ledare och har dessutom en stark teknisk bakgrund, och jag ser honom som rätt person för att tillsammans med medarbetarna forma och utveckla Swerim, säger Olle Wijk, styrelseordförande.

Pontus Sjöberg är född 1965 och han är civilingenjör och teknisk doktor i processmetallurgi från KTH. Han kommer till Swerim från Evras Vitkovice Steel i Tjeckien där han varit produktionschef. Tidigare har han bland annat forskat ett år i Japan och varit verksam vid Sandvik och SSAB.

− Det ska bli väldigt roligt att få vara med och forma ett nytt forskningsinstitut. Att möta gruv-, stål- och metallindustrins framtida behov inom områden som exempelvis nya material, processteknik, cirkulär ekonomi och fossilfrihet blir en spännande och inspirerande utmaning. Det är viktiga forskningsområden där Swerim är internationellt erkända, säger Pontus Sjöberg. 

För mer information kontakta Olle Wijk, styrelseordförande, tfn 070-205 16 84.