CRM No 100

Certifierade referensmaterial

För kvalitetssäkring av laboratoriearbete är certifierade referensmaterial (CRM) ett nödvändigt redskap. De kan bland annat användas till metodvalidering, kalibrering av analysinstrument, mätosäkerhetsberäkningar eller som kontrollprov.

CRM har även höga krav på certifikatet med redovisning av mätosäkerhet och metrologisk spårbarhet (SI enheter). Certifierade referensmaterial (CRM) används inom stålindustrin för bestämning av kemisk sammansättning av järn- och stålprodukter.

Swerea ingår i samarbete med Jernkontoret i en europeisk grupp, för produktion och certifiering samt står för försäljning och distribuering av certifierade referensmaterial i ECRM och JK-serien. Genom ett europeiskt samarbete har Swerea hand om försäljning av referensmaterial i BAM-serien och BAS-serien. Vi har även möjlighet att tillverka spån från stång samt siktning av materialet till önskad storlek.

I länkarna nedan finns listor med de referensmaterial som kan köpas av oss:

Vårt 100:de referensmaterial – JK 27B finns nu till försäljning

JK 27B ersättaren till vår populära JK 27A finns nu ute till försäljning och är vårt 100:de certifierade referensmaterial i JK-serien, som startades för 80 år sedan.

Den är en austenitisk rostfritt stål och har 16 element certifierade och finns till försäljning både som spån och disk.

Beställning och frågor

Din beställning  och certifikat skickar du till crm [at] swerim.se. Vill du ha en offert eller prisuppgift går det bra att mejla till samma adress.

Stängt för semester: Försäljningen av certifierade referensmaterial (CRM) är stängd mellan 1 juli och 4 augusti.
Order inkomna till crm [at] swerim.se under semesterperioden kommer att expedieras från och med den 5 augusti.

Slutsålt!

JK S9 och JK C