Analytisk processövervakning

Testbädd analytisk processövervakning utvecklar och erbjuder ny teknik för processövervakning, dataanalys och optimering. En samverkan mellan Swerim och Swedish ICT har möjliggjort utveckling av unika kompetenser och tekniker som nu erbjuds till både företag och akademi.

Genom att koppla ihop olika kompetenser inom Swerim och Swedish ICT har nya och unika tekniker för processövervakning, dataanalys och optimering kunnat utvecklas. Dessa omfattar mobila testbäddar och demonstratorer för analytisk processövervakning vilka enkelt kan tas till kundens olika tillverkningsprocesser, samt stationära testanläggningar där förstudier och provkörningar kan utföras.

Utveckling av mätteknik och dataanalys

Vi kan även erbjuda kundanpassad utveckling av mätteknik och dataanalys för förbättrad processövervakning. Teknikerna tas fram i samverkan med kund och provas ut på överenskommet sätt. Vi kan hjälpa till med allt från idé till implementering i tillverkningsprocesserna. Vi är vana att jobba i olika projektformer och att identifiera olika finansiella lösningar.

Ta chansen till att jobba med forskarna och teknikutvecklarna i denna testbädd – många spännande resultat och lösningar har tagits fram i denna samverkan.

Medlemsprogram

Genom Swerims medlemsprogram analytisk processövervakning (PROC), kan ditt företag påverka och delta i utvecklingen av forskningen på området.

Våra test- och demoanläggningar