Migrationsminister på besök

Besök av Sveriges migrationsminister

17 november, 2023

Maria Malmer Stenergard, Sveriges migrationsminister, besökte i dag metallforskningsinstitutet Swerim. Hennes besök fokuserade på möjligheter för internationell rekrytering av högutbildade.

För Swerim är det oerhört viktigt att kunna rekrytera rätt kompetens, vilket inte alltid finns inom våra egna gränser. Swerim som institut är en mångfacetterad arbetsplats med många högutbildade specialiserade forskare. Swerim har till exempel medarbetare med 17 olika nationaliteter,vilket innebär att vi utvecklas, både som individer och som institut. Tillsammans bidrar våra medarbetare med nya perspektiv och idéer till en högre allmän kompetensnivå inom organisationen, vilket gynnar oss som institut.

– För Swerims del är det oerhört viktigt att kunna attrahera och behålla högkvalificerade talanger, säger Britta Bolin, HR-chef vid Swerim. Det är avgörande för inte bara oss utan ett måste för hela Sverige:s fortsatta ekonomiska tillväxt. Bara under 2023 har vi anställt 8 personer från andra länder. En trend som jag tror kommer att fortsätta.